444 38 78

info@durumekanik.com.tr

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 18:00

BLOG
Anasayfa Blog Daikin Klima Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Daikin Klima Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

16 Ocak 2021

Daikin split klimalar oda iklimlendirmeleri için tasarlanmış klimalardır. Kullanım amacı yalnızca kullanıldığı odanın ısıtılması ve soğutulması olmalıdır. Klima sıcaklığı alınırken konfor ısısı dikkate alınarak ayarlanmalıdır. Bu nedenle bu yazıda Daikin klima kış ayarı nasıl yapılır sorusuna cevap vereceğiz.

Daikin klima kış ayarı kumandadan rahatlıkla yapılabilir. Her modelin kumandası farklı şekildedir ve bu nedenle kumanda üzerindeki simge ya da semboller farklı anlamlara gelebilir. Bazı klima modellerinin klimalarında kar simgesi  şeklinde gösterilen ‘’soğuk’’ işareti başka bir kumandada “Cool” kelimesiyle ifade edilmektedir. Isıtma modu simge olarak güneş ile ifade edilmiştir. Kelime olarak “Heat” kelimesi yer almaktadır. Nem alma moduna baktığımızda simgesi damla işareti, kelimesi ise “Dry” kelimesidir. Fan modunun simgesi pervane işareti, kelimesi ise ”Fan”dır. Kumanda üzerindeki üçgen simgesi otomatik modu simgelemekte, kelime karşılığı ise “Auto” kelimesidir. Kullanıcının havayı sağa-sola veya aşağı-yukarı yönlendirilmesi için “Swing” düğmesi bulunmaktadır. Kullanıcının isteğine bağlı olarak açma ve kapama zamanlayıcıları için “Timer” düğmesi bulunmaktadır. Daikin cihazlarda kullanılan akıllı göz fonksiyonu sayesinde kullanıcının olmadığı zamanlarda enerji tasarruf modu devreye girmektedir. Aynı zamanda kullanıcının üzerine soğuk veya sıcak havayı üfleyerek rahatsız etmemek üzere kullanıcı sağa geçtiğinde, klima sol tarafa üfleme kanatlarını çevirir. Sola geçtiğinde sağ tarafa çevirerek kullanıcı üzerine vurmasını engeller.

 

Kış ayarlarında rahatlıkla kullanılan ısı pompalı klima sistemleri enerji verimliliği ile en etkili ısıtma alternatiflerindendir. Klimaların sahip olduğu ısı pompası, ortamda bulunan havayı direkt oalrak ısıtır. Daikin klima kış ayarları yapılırken klimanın 25°C’nin altında ve dış ortam sıcaklığından maksimum 6°C daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmaması tavsiye edilir. Örneğin, dışarıda hava sıcaklığı 32°C ise, iç ortam sıcaklığının 26°C’den daha düşük olmaması gerekir. Daha düşük sıcaklıklar, iç ortamdaki nemin azalmasına yol açar ve bu da, burun ve boğaz zarını kurutarak soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterir. Çok sıcak günlerde dış ortamla iç ortam sıcaklıkları arasındaki farkın arttırılması kabul edilebilir; ancak bu fark, soğuk ve sıcak ortamlar arasındaki geçişte yüksek sıcaklık farkından kaynaklanan “soğuk şok” stresinden korunmak için 10°C’yi geçmemelidir.



Bu yazı 25324 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın 444 38 78

Bizi Arayın 444 38 78

Turgutreis Mah. Terminal Cd. No:8 - Bodrum/MUĞLA
444 38 78
info@durumekanik.com.tr

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

©2015 Duru Mekanik & Mühendislik. Tüm Hakları Saklıdır.

2005 yılında Makine Mühendisi Serkan Eroğlu tarafından Duru Mekanik adı altında Bodrum'da kurulmuştur.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ